5 verborgen parels in Los Angeles

Iedereen heeft wel al eens gehoord van Los Angeles (LA), the city of Angels.Voor veel mensen is een bezoekje aan LA niet veel meer dan snel een Hop on Hop off tour doen en zoveel mogelijk glitter en glam (Hollywood, Santa Monica, Beverly Hills…) zien. Hiernaast zijn Universal Studios en Movie Star home tours ook erg populair.

Bij deze kan ik jullie zeggen dat LA gelukkig maar zoveel meer te bieden heeft.
San Francisco zal altijd een speciale plaats voor mij hebben. Hier vroeg ik mijn vrouw ten huwelijk en het is nu eenmaal een fantastisch mooie stad. Los Angeles heeft me echter meer en meer weten te verrassen en sinds dit jaar ga ik liever een weekje naar LA dan naar San Francisco.
Hieronder vertel ik jullie dan ook graag meer over 5 verborgen parels in Los Angeles:

1. Muziek in West Hollywood

Ruben | Kohola Times

The Sunset Strip is waarschijnlijk de meest rock ‘n roll plaats die er bestaat! Waar je ook kijkt, hier zie je legendarische clubs en lounges waar heel wat rocksterren (Led Zeppelin, the Doors, …) opgetreden hebben. 
Wie van jullie heeft er gehoord van The Viper Room, Whiskey a gogo, The Roxy…?

Honger gekregen na een heerlijk optreden? Bezoek dan zeker de Rainbow Bar and Grill 
(tip: bestel de pizza). Dit restaurant ademt ook rock n roll uit. Misschien ga je wel zitten op de plaats waar John Lennon of Neil Diamond Jaren regulars waren?

2. Grand Central Market in Downtown LA

Ruben | Kohola Times

Dit is een must voor iedereen die LA bezoekt. Sinds 1917 kan je in deze overdekte foodmarkt immers tal van heerlijke gerechten tegen schappelijke prijzen uitproberen. 
Het leuke aan deze marktplaats is dat iedereen hier samenkomt: mensen die in downtown LA werken, gaan hier over de middag een hapje eten. Families met kinderen komen ook dikwijls de smaakpupillen van hun kroost verrijken. Dan zwijgen we nog over de andere locals en toeristen uit het multiculturele LA die je hier tegenkomt. Iedereen komt samen en eet een gerechtje bij een van de kraampjes of aan een gemeenschappelijke tafel. 

Kortom: heerlijk genieten van ontelbare smaken onder 1 dak.

3. Geschiedenis in Hollywood

Ruben | Kohola Times

Wanneer we denken aan Hollywood denken we aan de golden era, de glitter en de glamour. 
Helaas is Hollywood boulevard voor veel toeristen één grote ontgoocheling. 
De wat vervallen gebouwen en souvenierwinkels die er allemaal hetzelfde uitzien, doen veel mensen de wenkbrauwen fronsen.
Gelukkig heeft Hollywood een geschiedenis om U tegen te zeggen. Denk maar aan iconische gebouwen als Mann’s Chinese Theatre of het Hollywood Roosevelt Hotel.
Jazeker, Hollywood heeft een erg interessante en woelige geschiedenis. Stel je ervoor open en je zal een wereld binnengaan die je dromen overtreft.
Ik heb de zaal bezocht (in het Hollywood Roosevelt Hotel) waar de eerste Oscar’s werden uitgereikt.
In hetzelfde hotel kan je ook de Marilyn Monroe kamer bezoeken, waar ze een paar jaar verbleef. 
Daarnaast kan je oude, maar prachtige cinema’s bezoeken.
Honger? Zet een stapje terug in de tijd en ga dineren bij Musso & Frank Grill. Je want je zo in een classic movie.

4. Paradise Cove in Malibu

Ruben | Kohola Times

Technisch gezien is Malibu geen onderdeel van LA, maar het grenst eraan en dus maak ik een uitzondering.
Prachtige stranden genoeg in en rond Los Angeles. Santa Monica, Venice, Long Beach… zijn allemaal stranden die de moeite zijn en waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt. Hier kan het echter extreem druk zijn. 
Neem de highway 1 (Pacifico) en laat je betoveren door de grillage, maar magnifieke kustlijn onderweg naar dit pareltje. Je zal het je niet beklagen!
Eenmaal aangekomen, zet je jezelf op de (betalende) parking en stap je het paradijs binnen.
Voeten in het zand, een drankje uit een kokosnoot bestellen en daarbij een heerlijk crabcake eten? Geen enkel probleem hier.
Dikwijls krijg je er ook nog spektakel bovenop: dolfijntjes, zeehonden en pelikanen kunnen hier soms gezien worden.
Waar wacht je nog op?

5. Museums in Downtown LA

Los Angeles wordt soms gezien als een oppervlakkige stad voor de rijken der aarde. Ik kan jullie met trots zeggen dat dit niet klopt! De stad ademt cultuur en heeft dan ook voor iedereen wel iets in petto. Ik zou vandaag nog even willen focussen op 1 musea downtown. Er zijn er echter veel meer en eigenlijk verdienen ze elk een apart artikel.

The Broad

Ruben | Kohola Times

Dit museum is gratis en heeft VEEL te bieden. Ik raad je dan ook aan je ticket op voorhand aan te vragen via de website, want er zijn dikwijls enorme wachtrijen. Het museumgebouw op zich is eigenlijk al een kunstwerk en als klap op de vuurpijl kan je dan nog werken van Jasper Johns, Jeff Koons, Lichtenstein… aanschouwen.

 

Leave a Comment

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om de bezoekersactiviteit op onze website te meten en onze services beter af te stellen. Om ons in orde te stellen met de GDPR, namen wij volgende maatregelen. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten. We maskeren het laatste octect van het IP-adres. We hebben 'gegevens delen' heeft uitgezet; We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de GoogleAnalytics-cookies.

Other