Orca’s spotten op Vancouver Island

Whale watching is een heerlijke activiteit. Je vertrekt met een bootje en je gaat op zoek naar de grootste zoogdieren op aarde, walvissen.
Ik mag van geluk spreken dat ikzelf al meermaals ben gaan whalewatchen en steeds werden we getrakteerd op een waanzinnig schouwspel: Bultruggen, blauwe vinvissen, grijze walvissen, honderden dolfijntjes, zeeleeuwen, zeehonden, adelaars… zijn maar enkele van de soorten die we tegenkwamen.

Zowel vanuit het Westen (Californië«) als het Oosten (Maine) zijn we uitgevaren en steeds hadden we het privilege om deze reuzen te mogen aanschouwen. Ik was echter soms ontgoocheld, aangezien we nooit orca’s tegenkwamen.Ben ik te verwend? Misschien wel, want wat we wel zagen was werkelijk adembenemend.

Toch besloot ik op zoek te gaan naar een plaats waar er veel orca’s voorkomen.Gevonden!

Victoria

Al die keren dat ik gaan whalewatchen was en geen enkele orca zag, werden direct goedgemaakt op Vancouver Island.
We vertrokken met een zodiac vanuit Victoria en al snel werd er via de radio gecommuniceerd dat er Orca’s gespot waren.
Waauw, heel de boot werd enthousiast! Onderweg kwamen we bovendien nog wat zeeleeuwen tegen, maar iedereen wilde duidelijk zo snel mogelijk naar de orca’s. Dan ineens stopte de boot en werd het muisstil. Ineens zagen we een paar vinnen uit het water opdoemen. YES, eindelijk zag ik mijn eerste orca! Het geluid dat deze dieren maken is onbeschrijfelijk. De hydrofoon ging in het water en we hoorden ze communiceren met elkaar. Er waren niet één, twee of drie orca’s te spotten, … het waren er meer dan tien!

Campbell River

Een paar dagen later gingen we terug op een boottocht, ditmaal vanuit Campbell River. Wonder boven wonder, zagen we weer orca’s. Schitterend.

Ik raad jullie dus aan om naar Victoria en/of Campbell River te gaan als je orca’s wil zien. De kansen op deze plaatsen zijn beduidend hoger dan in Monterey, Newport Beach, …

Coverfoto: Frank Busch – Unsplash

Leave a Comment

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om de bezoekersactiviteit op onze website te meten en onze services beter af te stellen. Om ons in orde te stellen met de GDPR, namen wij volgende maatregelen. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten. We maskeren het laatste octect van het IP-adres. We hebben 'gegevens delen' heeft uitgezet; We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de GoogleAnalytics-cookies.

Other